SASTOJCI:
Biskvit
Biskvit
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 3,5 žlice oštrog brašna
- 2 žlice kakaa
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 60 g tostiranih mljevenih badema
Ganache krema - 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g kvalitetne tamne čokolade
Cappuccino krema - 700 ml mlijeka
- 2 pudinga s okusom vanilije
- 2 žlice škrobnog brašna
- 3 žlice šećera
- 1 Bourbon valinin šećer
- 100 g bijele čokolade
- 2,5 žlice instant cappuccina
- 50 ml toplog mlijeka
- 150 g maslaca
PRIPREMA:
Biskvit
Odvojite žumanjke i bjelanjke pa bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Žumanjke pjenasto istucite sa šećerom.Brašno, kakao, prašak za pecivo i bademe pomiješajte te ih polako dodajte smjesi jaja i šećera. Na kraju nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu uspite u veliki pleh (od pećnice) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 15 min.
Pečeni biskvit oštrim nožem odvojite od rubova kalupa i izvadite ga na rešetku ili čistu krpu i ohladite. Zatim pažljivo odstranite papir za pečenje i biskvit po širini prerežite na tri jednaka dijela.
Ganache krema
Ganache krema
Čokoladu razlomite na manje komade i stavite u posudu. Slatko vrhnje zagrijte do točke vrenja, a zatim ga prelijte preko čokolade. Smjesu miješajte sve dok se čokolada sasvim ne otopi i dok ne postane homogena. # Kremu stavite u hladnjak na 2 sata da stisne, a zatim je dobro izradite električnim mikserom.
Cappuccino krema
U posudi pomiješajte puding, škrobno brašno, vanilin šećer i nekoliko žlica mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom pa mu dodajte smjesu pudinga. Miješajte na laganoj vatri do se ne zgusne.
Cappuccino krema
U posudi pomiješajte puding, škrobno brašno, vanilin šećer i nekoliko žlica mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom pa mu dodajte smjesu pudinga. Miješajte na laganoj vatri do se ne zgusne.
Zatim ubacite usitnjenu bijelu čokoladu i cappuccino koji ste otopili u 50 ml toplog mlijeka. Sve zajedno kuhajte dok se čokolada sasvim ne otopi, a zatim maknite s vatre i ohladite.
U ohlađenu kremu dodajte pjenasto umućen maslac i sve zajedno dobro izradite električnim mikserom.
Prvu trećinu bisvita premažite ga polovicom cappuccino kreme ( poškropite sa malo mleka da omeksaju).
Na kremu položite drugu trećinu biskvita, poškropite ga sa jos malo mleka i premažite ostatkom cappuccino kreme te poklopitom zadnjim biskvitom.
Cijeli kolač premažite ganache kremom i po želji ukrasite bijelom čokoladom.
POSLUZIVANJE:
Kolač je tako mekan i sočan da se jednostavno topi u ustima. Oni koji su ga probali rekoše da mi je ovo najbolja kreacija do sada. I ja se moram složiti s njima 🙂
Mljaaaac… 🙂
POSLUZIVANJE:
Kolač je tako mekan i sočan da se jednostavno topi u ustima. Oni koji su ga probali rekoše da mi je ovo najbolja kreacija do sada. I ja se moram složiti s njima 🙂
Mljaaaac… 🙂
Nema komentara:
Objavi komentar