nedjelja, 18. veljače 2018.

CAPPUCCINO ŠNITE

SASTOJCI:
Biskvit
  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 3,5 žlice oštrog brašna
  • 2 žlice kakaa
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 60 g tostiranih mljevenih badema

    Ganache krema
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g kvalitetne tamne čokolade

    Cappuccino krema
  • 700 ml mlijeka
  • 2 pudinga s okusom vanilije
  • 2 žlice škrobnog brašna
  • 3 žlice šećera
  • 1 Bourbon valinin šećer
  • 100 g bijele čokolade
  • 2,5 žlice instant cappuccina
  • 50 ml toplog mlijeka
  • 150 g maslaca
PRIPREMA:
Biskvit
Odvojite žumanjke i bjelanjke pa bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Žumanjke pjenasto istucite sa šećerom.Brašno, kakao, prašak za pecivo i bademe pomiješajte te ih polako dodajte smjesi jaja i šećera. Na kraju nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu uspite u veliki pleh (od pećnice) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 15 min.
Pečeni biskvit oštrim nožem odvojite od rubova kalupa i izvadite ga na rešetku ili čistu krpu i ohladite. Zatim pažljivo odstranite papir za pečenje i biskvit po širini prerežite na tri jednaka dijela.

Ganache krema
Čokoladu razlomite na manje komade i stavite u posudu. Slatko vrhnje zagrijte do točke vrenja, a zatim ga prelijte preko čokolade. Smjesu miješajte sve dok se čokolada sasvim ne otopi i dok ne postane homogena. # Kremu stavite u hladnjak na 2 sata da stisne, a zatim je dobro izradite električnim mikserom.

Cappuccino krema
U posudi pomiješajte puding, škrobno brašno, vanilin šećer i nekoliko žlica mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom pa mu dodajte smjesu pudinga. Miješajte na laganoj vatri do se ne zgusne.
Zatim ubacite usitnjenu bijelu čokoladu i cappuccino koji ste otopili u 50 ml toplog mlijeka. Sve zajedno kuhajte dok se čokolada sasvim ne otopi, a zatim maknite s vatre i ohladite.
U ohlađenu kremu dodajte pjenasto umućen maslac i sve zajedno dobro izradite električnim mikserom.
Prvu trećinu bisvita premažite ga polovicom cappuccino kreme ( poškropite sa malo mleka da omeksaju).
Na kremu položite drugu trećinu biskvita, poškropite ga sa jos malo mleka i premažite ostatkom cappuccino kreme te poklopitom zadnjim biskvitom.
Cijeli kolač premažite ganache kremom i po želji ukrasite bijelom čokoladom.

POSLUZIVANJE:
Kolač je tako mekan i sočan da se jednostavno topi u ustima. Oni koji su ga probali rekoše da mi je ovo najbolja kreacija do sada. I ja se moram složiti s njima 🙂
Mljaaaac… 🙂


Nema komentara:

Objavi komentar